Asszisztenseknek-recepciósoknak

A tréning célja a páciensekkel való professzionális kommunikáció elsajátítása. Esettanulmányok alapján kidolgozott módszertan oktatása, amivel könnyedén tudnak az asszisztensek konfliktust kezelni, illetve a páciensek bizalmát azonnal elnyerni. Tanulunk konfliktuskezelést, értékesítést, telefonon-személyesen történő professzionális bejelentkezés kezelést, bizalomkeltő és erősítő metakommunikációt.

Megbízóim ezekre a problémákra kerestek megoldást:

“Állandó harc van a recepciósok és az asszisztensek között, folyamatos konfliktusok ami miat tnem hatékony a munkájuk és a páciensek is panaszkodnak”

“A recepciósok túl engedékenyek, ami miatt sokszor felborulnak a rendelési idők, mert beírnak olyan helyre pácienseket ahová nem férnek be. Nem tudnak nem-et mondani”

“Sok a negatív értékelés, kevés a visszajáró páciens, állandóan rosszkedvűek a kollégák , semmi sem jó nekik bármivel akarjuk őke tmotiválni”

“Professzionális pácienskommunikációt szeretnék a klinikámon, mert hiszek abban hogy ez az ami megkülömböztet minket a konkurenciától”

“Kiégtek a kollégák, hogyan lehetne őket feldobni hogy újra olyan mosolygósak legyenek mint korábban?”

“Jönnek – mennek amunkatársak, nagy a fluctuáció mi lehet az ok? “

A tapasztalataim alapján alapvető problémát a páciensekkel való professzionális kommunikációnak a hiánya jelenti. Az asszisztensek és a recepciósok munkája nagyon szerteágazó, ezért az állandó rohanásban sokszor elfáradnak ami leginkább a páciensekkel való kommunikációjuknál csapódik le. Rengeteg kiváló munkatárssal találkoztam a tréningen, akik egyébként képesek arra, hogy tökéletesen kommunikáljanak ahogyan azt a magánegészségügyben megforduló páciensek elvárják de nincs elég eszközük arra, hogy a fellépő páciens konfliktusokat kezelni tudják. Ők vér profik, ők
azokk akik évek óta dolgoznak már asszisztensként, és pontosan ŐK azok akik KIÉGTEK! Nekik óriási szükségük van a fejlesztésre, egy új iránymutatásra, ami segíti munkájukat.

Aztán ott vannak az ÚJ munkatársak. Vannak akik előtte egészen másterületen dolgoznak, és egyébklnt alkalmasak a recepciós munkakör betöltésére, de specifikálni kell náluk a kommunikációt ami a magánegészségügyre szabottan működik.
Az asszisztensek és a recepciósok azok akik a KLINIKA ARCAI! Ők az elsődleges értékesítői egy klinikának – NEM AZ ORVOS! Emiatt ( különösen a recepciósokra vonatkozóan) óriási hangsúlyt kell helyezni a kommunikációjuk fejlesztésére. Nem elég csak szabályokat hozni, pontos iránymutatás szükséges ami meghatározza, hogy milyen helyzetben hogyan kell reagálni, és mit kell pontosan mondani.

A tréningen a résztvevők megtanulják, hogyan lehet a legerősebb bizalmat kialakítani a páciensben, ami által lojális lesz a klinikához. A bizalom a legalapvetőbb szükségletünk, ezért ezt a legkönnyebb megszerezni és elveszíteni. A pácienst sok esetben nem verbális, hanem nonverbális módon tudjuk megerősíteni abban, hogy jól döntött, amikor ránk bízta egészségét. A magasabb árú szolgáltatások eladásához, illetve a páciens ajánlásokhoz elengedhetetlen a feltétlen bizalom elnyerése. Ez egy alapvető cél a tréningjeim során.

A tréningeket mindig egy audittal kezdem, ahol átbeszéljük a vezetővel mik azok a problémák amire megoldást kell hogy nyújtson a tréning. Amennyiben találok olyan rendszerszintű hibát, ami egy folyamatos konfliktusnak lehet a forrása akkor azonnal javaslatot teszek ennek javítására. Célom, hogy olyan tréninget tartsak amire TÉNYLEG szükség van!

Vélemények a tréningről

Toldi Dentál

Nagyon jól éreztem magam a tréningen, rengeteg új dolgot tanultam! Most már nem fogok megfutamodni egy problémásabb páciens elől mint eddig. Sokkal bárabb lettem! Tudom mit mire hogyan tudok reagálni úgy, hogy mindenki elégedett legyen.

Hungária Med-M

Erőteljes személyiség vagyok, ami a szívemen az a számon. Rengeteg problémám volt ebből. Kattától megkaptam azt a tudást, ami segít abban, hogy elmondjam ugyan a problémám de ne okozzak ezzel másnak fájdalmat. Nagyon jó hangulatú volt az egész nap, jó volt más asszisztensek problémáit is hallani, így láttam nem csak én vagyok nehezebb eset

Med-hotel magánklinika

Felhívtam Kattát és elújságoltam neki, hogy tényleg működik a módszer amit tanultam. Nem vagyok már feszült és ideges,ha egy páciens feszegeti a határaimat. Teljesen nyugodtan és kiegyensúlyozottan kommunikálok, mert tudom mi miért történik és megértettem, hogy miképp tudom én irányítani a páciens figyelmét. A beteg elégedett és vidám, amitől én is az vagyok! Ráadásul a főnököm is megdicsért! Ennyi az egész!

7 KÜLÖNLEGES BIZALOMÉPÍTŐ MÓDSZER

Kíváncsi vagyok